Pontiac GTA Enhancement information and discussions with Technical DIY and performance tuning information for the hardcore Pontiac GTA Owners and Enthusiasts.
Forum | Register Now | Members | Search | How Do I... | Calendar

Go Back   The GTA Source Page Message Forums > GTA SPECIFIC > GTA TECH

GTA TECH Want to discuss technical topics about your GTA.... engine tuning, mechanical upgrades, problem areas, etc.? Then post it HERE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-17-2013   #1
METAL_HEADER
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: quebec
Posts: 8



GTA Year: 1989
GTA Engine: 305 TPI 5-Speed Manual
Help Me Please Start up problem

i have an issue here guys

my car is a gta 1989 manual with the 305

in the morning the engine start without any problem but if i stop the engine it wont restart. and that happen even if it's not hot ... the car run for 1min i stop it and its wont restart

i started the car yesterday and it run for 6h straight without any problem but nothing after that

i just put new spark plug, new distributor, new spark plug wire
i test the fuel pressure and it's always 40 pound
the spark plug are working properly the injector are working properly
you can hear the starter doing his job
the check engine light is not on and there is no code on the computer

anyone knows what's the problem?
METAL_HEADER is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013   #2
merc3065
Registered User
 
merc3065's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2,057


Re: Start up problem

Test ignition coil?
__________________
merc3065 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013   #3
METAL_HEADER
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Location: quebec
Posts: 8



GTA Year: 1989
GTA Engine: 305 TPI 5-Speed Manual
Re: Start up problem

it's brand new...
METAL_HEADER is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2013   #4
Tony89GTA
GTA Member
 
Tony89GTA's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Prince George, B.C. Canada
Posts: 334


Re: Start up problem

So your saying when the problem occurs there is spark and fuel pressure?
__________________
89 T-Top GTA 5.7L T-56
ATI Procharger D1SC, AFR 195 Eliminator heads, Mini Ram, ZZ9 cam, AS&M Mono-blade TB, 60Ibs injectors, Stainless Works LT 1 3/4 headers, Mufflex 4" catback with Magnaflow race muffler, McLeod Street twin clutch, Moser Ford 9" with 3.70, DIY Prom with Code59. Stock short block

http://www.cardomain.com/ride/2480939
Tony89GTA is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2013   #5
quickbird144
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Orlando, Fl
Posts: 195


Re: Start up problem

Does that have the V.A.T.S?
quickbird144 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013   #6
merc3065
Registered User
 
merc3065's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2,057


Re: Start up problem

89 would have VATS.

If you have fuel pressure and spark, its more likely your VATS is on it's way out.
Is the security light flashing at all when you try to restart the car?
__________________
merc3065 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard Cold Start and no codes Problem fixed 1988notchback GTA TECH 1 08-25-2011 03:10 PM
Please Help... Pulsing rpms and stalling problem!!!! Brandon774 GTA TECH 9 10-23-2005 10:36 AM
Hard start problem flyin88gta GTA TECH 6 07-28-2002 09:24 AM
Cold start problem Please help alphajp1 GTA TECH 0 05-06-2002 04:28 PM
87 GTA Hard Start REMOVED USER GTA TECH 2 05-17-2000 06:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.