Pontiac GTA Enhancement information and discussions with Technical DIY and performance tuning information for the hardcore Pontiac GTA Owners and Enthusiasts.
Forum | Register Now | Members | Search | How Do I... | Calendar

Go Back   The GTA Source Page Message Forums > GTA SPECIFIC > GTA NON-TECH

GTA NON-TECH Got a question about non-mechanical items related to your GTA.... whatever they may be? Then post it HERE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2000   #1
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


1\4 Mile Speeds

I was wondering what other GTA`s are doing on the 1\4 mile. My best time was a 14.96. I have a 1988 GTA 5.7L with TPI, TH-700R4 with shift kit. Also I have SLP Cold Air Induction, and a Flowmaster muffler. And to top all of that off, it has 180,600 miles.
  Reply With Quote
Old 10-21-2000   #2
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


Re: 1\4 Mile Speeds

On September 30, my '88 GTA 5.7 ran 14.246 at 96.36 at Beech Bend, KY. Fastest speed was 97.40 (14.361). 60 ft times ranged from 2.072 to 2.16. Ran six 'real' runs. The slowest had my 15 year old, 170 pound nephew with me (his first time in something other than a beater or his grandma's Honda--I think he liked it--he finally quit grinning yesterday--lol). That time was a 14.5x at 94 to 95x (didn't keep that slip).
jms
  Reply With Quote
Old 10-26-2000   #3
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


1/4 times

My best G-Tech time with the 5 speed 13.91 (2300ft) 0-60 5.3s.

89 GTA 350 5-speed with slp headers,flowmaster cat back,no cats,slp cold air,jet stage 2 chip,free mods and bald tires.
  Reply With Quote
Old 10-26-2000   #4
Brent87LT1
Multi-Vehicle Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Near Tulsa, OK
Posts: 267


1/4 mile

When my '87 5-speed had a stock 5.0 engine w/ Dynomax headers, no Cat, Flowmaster. it ran 14.90 @ 93 mph.
__________________
Has-been GTA Owner.Brent
Brent87LT1 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2000   #5
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


1/4 mile

Well i guess im the slow poke of the group :-( My 88 gta ran 5.2 with my old motor stock... Then arfter that motor went, i put a 330 crate motor in and had headers, exhaust, chip, modified maf sensor....And for some strange reason i cant break 15.9 now.....Of course i am very mad about this considering i spent 2,500 on the motor to get more power when i could have spent 1,500 to get the stock one...Any ideas of why my time decreased so much? I think i might have an injector problem, becasue in the morning my car dosnt stay running unless i keep my foot on the gas, and if i just puch it, it makes 2 or three popping sounds and then takes offf..........PLEASE HELP A FELLOW GTA OWNER with a problem before i turn trader an bye a cobra........(just a joke) Sean
  Reply With Quote
Old 11-03-2000   #6
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


Re: 1/4 mile

While they really don't count my bone stock TTA ran 13.68@100

My near stock TTA goes 11.99@113

My 89 GTA went 13.70@100/12.60@108 with old motor/NOS.

With new(now removed)motor went 10.91@123.48/10.21@132.25 with new motor/NOS

With upcoming V6 I'm looking for 9's

Later,
Steve
  Reply With Quote
Old 11-04-2000   #7
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


1\4 mile speeds

Ok, just got back from the track with a 14.70 little bit better than before. Im happy with what my car doing. With 181,000 miles on it, that is impressive to me.
next mod for it will be headers. anyone got any ideas on how much faster that would make it?
  Reply With Quote
Old 11-07-2000   #8
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


one nice gta

Sounds like the timing is off, too much fuel, or you have a vacuum leak. The computer looks for a 14.7 air/fuel ratio and for the timing to be about 36-38 total degrees. The stock 22lb injectors will support about 380h.p.. If you are running 30 or 36lb injectors, you are loading it up. If you have aftermarket intake runners and your car is equiped with a 9th injector for cold starts, check that the injector is seated properly into the runner. Some of the runners have too much material there and the injector does not seat squarely and causes a vacuum leak. Make sure that you are running with at least 40 psi of fuel pressure. Anything less and the fuel is not atomized any longer and forms droplets. I would really start with your timing though, it needs to be right on the money!!

Chris
  Reply With Quote
Old 11-07-2000   #9
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


1/4 mile

Come to think of it, the guy that timed my car only did it by ear, I should have thought of that a long time ago.. Ill take it to the dealer to have it timed properly...Thanks
  Reply With Quote
Old 11-10-2000   #10
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


1/4 Mile Times

I just got a time of 15.06 @ 92.637 last night with my stock 90 5.7L GTA. Unfortunately, I also got my worst time of 15.89 @ 93.777. I'm still new to drag racing and it seems I can't get a consistent start. Both times I didn't take my foot off the brake and touch the accelerator until the 2nd yellow light. Do most of you rev the engine a little before taking off? I've tried that method too and have also gotten inconsistent (and slower) times. Thanks.
  Reply With Quote
Old 11-10-2000   #11
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


1/4 mile

I usualy hold the brake and give it a little gas, just to have the rpms up a little bit, it gives me a better launch, but you have to watch, because if you give it to much gas to wear you tires almost start to spin, as soon as the light turns green and you let off the brake your tires will just go up in smoke.... at least thats what happens to me, and i have 255/50's BFG
  Reply With Quote
Old 11-11-2000   #12
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


New et

Just got back from Beech Bend, KY. New time is now 14.069 at 99.56 mph with a 2.026 sixty foot time and a 8.984 1/8 mile at 76.92 mph. Tried a couple of different things, but the biggest difference was when I removed the charcoal canister to allow more air into the air filter cannister. Picked up .12 on just that mod. Air temp was about 7-10 degrees cooler than the previous best in late September. By the way, digital dashes SUCK when trying to shift manually an automatic. Dropped to a 14.32 at 96.78. Later I might post how I ran 140 through the traps.
James Spear
  Reply With Quote
Old 11-16-2000   #13
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


Re: New et

13.5@103 track
13.4@104 g-tech
90 GTA with SLP package(
minus headers),SLP torqueconv.,and shift kit,SLP und crankpulley,
ignition,and GSC's.

Ran 14.3@96 bone stock.With GSC'
s
  Reply With Quote
Old 11-22-2000   #14
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


times

13.98@98PH L-98 700r4 stage 2 shift kit....stage 2 fastchip slp 33'' cat back flowtech headers hollowed out cat some suspension stuff....homemade ram air...i'm happy with my time....reaction time was good...i'm going for low 12's by next winter when i can afford my ATI hey steve(TTA850) how is the GTA project coming along? still waiting for tom's GN drivetrain?
  Reply With Quote
Old 12-02-2000   #15
REMOVED USER
Guest
 
Posts: n/a


Times

Hey whats up Tony,the GN(Toms)is sittin in my driveway at the moment but it's too damn cold to do anything about it

ttyl,
Steve
  Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.